Priscus is een softwarepakket waarmee een digitaal archief kan worden aangemaakt van oude foto’s en ander materiaal. Priscus is ontwikkeld voor de reünie van het Drachtster Lyceum in 2004 en is nu beschikbaar als een zelfstandig softwarepakket.

Het unieke van Priscus is, dat het niet alleen een database van foto's is, maar dat de foto's ook gekoppeld zijn aan alle personen, die ooit aan uw school, bedrijf of vereniging verbonden waren. De foto's samen met de database kunnen samen met de begeleidende software op een CD/DVD geplaatst worden, zodat reünisten, oud-leden of oud-medewerkers ook kunnen bladeren door de duizenden foto's uit uw archief. Deze gebruikers van de CD/DVD kunnen bovendien via internet personen herkennen op foto's.

Naast het aanmaken van een digitaal archief kunt u met Priscus een evenement (reünie) organiseren via een online systeem met een bijbehorende site voor uw evenement.

Op dit moment wordt het systeem al gebruikt voor "Het Drachtster Lyceum" te Drachten en het "Dr. Aletta Jacobscollege" te Hoogezand-Sappemeer.

Kijk voor meer informatie op de website: www.priscus.nl of download de brochure [pdf].
De reünistenwebsite van het Dr. Aletta Jacobscollege te Hoogezand-Sappemeer draait op het systeem van Priscus.
My status
© Scylla Software 1999 - 2008. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden [pdf].